Syrah i världsklass!
Andrew Murray har varit fokuserad på att göra Syrah i över 20 år. I slutet av 80-talet tillbringade Andrew mycket tid i Frankrike och blev där förälskad i Rhônedruvor. Han lämnade sina studier på Berkeley och åkte till Australien för att studera Syrah/Shiraz och stannade i 15 månader. Därefter studerade han vinodling på UC Davis. Efter studierna så grundade han sitt vineri, som han för enkelhetens skull kallade Andrew Murray Vineyards. Han håller till i Santa Ynez Valley som passar hans uppfattning om hur syrah skall smaka. Han är outtröttlig när det gäller att utvecklas och ständigt förbättra odling, vinifiering och sitt stora engagemang för klimat och miljö. Från början på 90-talet så har man arbetat aktivt för att vara så "gröna" som möjligt. Som Andrew själv säger "Som ett litet familjeföretag så har våra barn varit med oss i vingårdarna ända sedan de föddes. Det sista vi vill som föräldrar är att de ska hoppa omkring i nån kemikaliedimma, eller att det inte ska finnas någon jord kvar för dem att bruka när de blir vuxna och förhoppningsvis vill fortsätta i företaget." För att citera Robert Parker, Jr, "... Andrew Murrays viner är som en frisk fläkt när man betänker deras exceptionellt höga kvalitet i förhållande till ytterst realistiska priser."